What we do in the shadows

Jimmy Håkansson 10:21 27 Mar 2019

Årets roligaste tv när dokumentärfilmsteam följer kollektivboende kråsskjortevampyrer.

Efter två sekel har vampyrerna Laszlo, Nadja och Nandor den obarmhärtige fortfarande inte tagit över den nya världen som utlovat. När baron Afanas meddelar att han ska besöka dem och deras erövrade rike får de ett smärre stresspåslag. De har ju knappt hunnit packa upp alla sina kråsskjortor, än mindre lämnat Staten Island där deras skepp anlände för tvåhundra år sedan.

Den larviga och okonstlade humorn i tv-serieversionen av Taika Waititi och Jemaine Clements kultrulle What we do in the shadows är minst lika rolig som i originalet. Laszlo skriker “Bat!” innan han förvandlas till fladdermöss, Nandor den obarmhärtige målar sig med glitterpennor för att likna Twilight-vampyrerna och tjänaren Guillermo som hoppas på att invigas i de mörka konsterna efter att ha slavat för Nandor i tio år belönas i stället med ett glitterporträtt.

What we do in the shadows är årets hittills roligaste tv och får mockumentärgenren att kännas levande igen. Och med Matt Berry (IT crowd) och Kayvan Novak (Four lions) uppsnofsade med 1600-talsmantlar och enorma spetskragar är tv-serien till och med bättre castad än förlagan.

TV-kanal: 
Datum: 
28 mars
Stad: 
Genre: 
Skådespelare: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler tv-recensioner