WeCrashed

WeCrashed

Jimmy Håkansson 15:11 5 Apr 2022

Jared Leto kanaliserar sin inre Tommy Wiseau.

Alla framgångsrika startups behöver en karismatisk ledare, i brist därpå en utomvärldslig ledare. Elon Musk är så övertygad om sin egen storhet att han fått för sig att kolonisera Mars och Mark Zuckerberg identifierar sig som en romersk kejsare till den grad att han ber sin frisör om en Caesar Augustus-frippa. Andy Neumann, fixstjärnan bakom WeWork, är inget undantag.

WeCrashed är baserad på historien om fastighetsföretaget som trodde sig vara ett techföretag. Metodskådespelaren Jared Leto har varit in character i ett halvår för att spela rollen som den två meter långa, barfotade startup-Jesus Andy Neumann. Problemet med Jared Letos metodskådespeleri är att det oftast resulterar i det sämsta med metoden (odrägligt beteende mot medspelare) och sällan i det bästa (minnesvärda prestationer). I Letos framförande ser jag inte Andy Neumann utan snarare den notoriskt usla d-filmsauteuren Tommy “The Room” Wiseau. Och när jag väl sett det går det inte att o-se.

Historien om WeWorks framgång och framfall är en hypnotisk historia. Men WeCrashed är det inte. I stället rekommenderar jag dokumentären WeWork – enhörningens uppgång och fall på SVT Play.

TV-kanal: 
Stad: 
Genre: 
Skådespelare: 
Regi: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler tv-recensioner