Varan-tv: Stories

Jimmy Håkansson 09:11 13 Apr 2022

Varanteaterns stora tv-comeback är kul, men kommer inte att bli ikonisk.

Det har hänt något hemskt. Hela Varanteatern har blivit bortrövade av ett galet fan med bombväst, och nu hotar han att spränga dem i luften om de inte kommer på en riktig braksketch. De goda nyheterna är att Missing people tagit sig an uppgiften att hitta dem. De dåliga nyheterna är att Missing people är försvunna.

24 år efter det kultförklarade SVT-programmet Varan-tv tackade för sig är humorgruppen tillbaka med Varan-tv: Stories. Stories syftar såklart på sättet vi idag konsumerar rörlig bild: snabbt och grunt. När 90-talsikonerna gör comeback så ser de till att samtidsmarkera så mycket som möjligt. Det är youtube, appar, incels och startups. Allt för att vi inte ska märka att det vi egentligen tittar på är 90-talet i 4K och 16:9-format.

Varan-tv: Stories är förmodligen bättre än det mesta som humorgruppen hittills gjort, men nostalgiskuggan vilar tungt över produktionen. Det finns en del guldklimpar här. Carpe diem-grisar, pretentiösa restauranger och techföretag som drivs av viljan att transportera individer på ett ovärdigt sätt. Men på det stora hela känns Stories som segervarvet snarare än segern.

TV-kanal: 
Stad: 
Genre: 
Skådespelare: 
Regi: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler tv-recensioner