V Wars

Jimmy Håkansson 09:25 10 Dec 2019

Klimatförändringar, smältande glaciärer och uråldriga vampyrvirus.

Den orimligt såpoperasnygge vetenskapsmannen Dr Luther Swann upptäcker att stenåldersviruset som de stötte på under en expedition i Antarktis förvandlar människor till vampyrer. De som utsätts för viruset (eller “patogenet” som de säger, eftersom de jobbar med det här!) får plötsligt superhörsel, -styrka och -syn – vilket skildras genom utdragna “attans, jag håller på att bli en vampyr”-scener.

V Wars har många problem, ett av dem är att karaktärerna sällan beter sig trovärdigt. När Luthers före detta bästis och numera vampyrbundis Mikey råkar lustmörda en kvinna hjälper Luther honom att sopa undan spåret, enligt devisen “bros before hoes”. Först efteråt inser Luther, “I’ve made a huge mistake”.

Därtill är kvinnoporträtten så tunna att de måste ha fått sina repliker utskrivna på toalettpapper. Hjältens fru har bara en personlighet: kåt hemmafru. Och övriga kvinnor är antingen våp eller onda. Samtidigt går alfamännen runt och kisar, eftersom de är komplexa varelser – men framstår snarare som svårt närsynta och akut förstoppade.

V Wars är vampyrfiktion för dig som anser att Twillight är för smartisar.

Stad: 
Genre: 
Skådespelare: 
Regi: 
1 Visa kommentarer (1)

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler tv-recensioner