Togetherness

Jimmy Håkansson 15:15 25 Feb 2015
togetherness.jpg

Togetherness handlar om tvåsamheten, den som sedan urminnes tider sålts in som meningen med livet. Men för att vara meningen med livet kan den vara jävligt svår att leva med. I sin nya serie utforskar Jay och Mark Duplass det monogama och av Gud sanktionerade äktenskapet snarare än att slentrianromantisera det.
 
Togetherness kärna består av fyra personer och den komplicerade relationsmatrix som binder dem samman. Brett och Michelle är det gifta paret, Tina är Michelles drivna men desillusionerade syster och Alex är Bretts lätt överviktige och komplett misslyckade skådisvän. Det gifta paret står modell för den eftertraktade tvåsamheten, de som har allt men inte vill ha varandra. På andra sidan står singlarna och åker förnedringsslalom mellan dumpning och friendzone. Allt är trasigt. Men där Alex och Tina bär sin ensamhet på kavajslaget gömmer Brett och Michelle sin ensamhet bakom tvåsamhetens vitmålade medelklasstak.
 
I en särskilt uppmärksammad scen smygrunkar Brett i sängen samtidigt som frun ligger bredvid och ogillar situationen. Hon tvingar genast på honom den elektroniska babyvakten. I deras monogama värld är sexet både ett vapen och ett vakuum. Eftersom sexet inte existerar i deras relation ockuperar det hela deras relation. 
 
Även om normen säger att tvåsamheten är jordelivets nirvana finns det en skam i den misslyckade tvåsamheten som vida överträffar den icke självvalda ensamheten. Skammen genomsyrar Togetherness inifrån och ut. Inte ens seriens skapare kan fly den. I en intervju med Slate fick Jay Duplass frågan om han som gift kan relatera. Han svarade med emfas: ”No, not us, never, never”.
 
TV-kanal: 
Stad: 
Skådespelare: 
Regi: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 02, 2015.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler tv-recensioner