The Rehearsal

Jimmy Håkansson 09:15 15 Jul 2022

Den okrönkte kingen av cringe är tillbaka med ett program som blandar reality med fiktion.

Har du något som du länge velat göra – men trots det inte gjort? Det kan vara allt från att avsluta en kärleksrelation till att byta jobb. I så fall hade du kunnat platsa som deltagare i Nathan Fielders märkliga och överambitiösa realityserie The Rehearsal.

Konceptet är i grunden enkelt. Genom att hjälpa personer att öva på något de länge velat göra – men av olika anledningar undvikit – skapas de bästa förutsättningarna för dem att lyckas. Men vad är det folk vill ha hjälp med? Det kan vara allt från att erkänna en vit lögn för sina triviakompisar till att skaffa barn.

Om du känner till Nathan Fielders förra program, Nathan for you, där han “hjälpte” små kämpande företag att bli mer framgångsrika med idiotiska marknadsföringsplojer så kanske du har en aning om vart det här barkar. Åt det absurda hållet.

För att förbereda trivianörden att avslöja sin hemlighet ser Nathan till att bygga upp en exakt kopia av gängets stammishak i en lagerlokal – och fyller den med statister och skådespelare. Planen är att återskapa varenda tänkbar scen med nitisk precision för att därigenom kartlägga alla möjliga scenarier.

Det är när Nathan ska hjälpa en djupt religiös kvinna att öva på att ha barn blir övningskonceptet så komplicerat att det är svårt att hålla reda på vad som är verkligt och vad som är på låtsas. Nathan och produktionsteamet hyr kvinnans drömhus där de simulerar ett föräldraskap, från noll till arton år, med hjälp av barnskådespelare som byts ut efter några timmar.

Ännu krångligare blir det när Nathan håller en kurs för de medverkande statisterna och han själv blir så självmedveten att han i efterhand iscensätter samma kurs, där han själv “övar” som en av skådespelarna. Resultatet blir ett komplicerat nystan av Inception och rysk docka som på gott och ont både förvirrar och förför.

Om du är ute efter en klassisk komediupplevelse är The Rehearsal inte det du letar efter. Om du däremot har hög cringe-tolerans och dessutom är öppen för något annorlunda är det här något du aldrig sett förut. För även om The Rehearsal är en serie som bygger på manipulationer och simuleringar, finns det en kärna här som känns äkta. Kanske är det den största manipulationen av dem alla.

TV-kanal: 
Stad: 
Genre: 
Skådespelare: 
Regi: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler tv-recensioner