The Rain

Jimmy Håkansson 09:10 7 May 2018

Dödligt regn i dansk Netflix-produktion.

För att fly från ett dödligt regn låser syskonen Simone och Rasmus in sig i en högteknologisk bunker. Där tillbringar de sex trygga år medan civilisationen utanför rasar samman. Men när en grupp överlevare invaderar deras bunker har syskonen inget annat val än att lämna sin trygga tillvaro och bege sig ut i det osäkra fria.

Att den första skandinaviska tv-serien som har originalproducerats för Netflix är en högkonceptuell postapokalyptisk sådan är skitkul. Heja världens undergång! The Rain blandar dessutom efter katastrofen-spänning med coming of age-drama med inslag av hyfsat autentiska karaktärsporträtt.

Men tyvärr är The Rain proppat med pajiga flashbacks, övertydliga planteringar, logiska luckor och ett slappt grundmanus som radar upp alla genreklyschor och toppar med Ondskefullt Företag AB. Mest irriterad blir jag när serien inte ens orkar hålla ordning på sin grundpremiss – DÖDLIGT REGN FFS! – och karaktärerna har regnvattendroppar på kläderna och utan vidare står i dörröppningar medan det ösregnar utanför. Som om någon i The Walking Dead skulle hångla upp en zombie. Det är svårt att ta en serie på allvar som uppenbarligen inte gör det själv.

TV-kanal: 
Stad: 
Genre: 
Skådespelare: 
Regi: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler tv-recensioner