The Punisher

Jimmy Håkansson 10:31 30 Nov 2017

The Punisher är en opersonlig hämndodyssé som för tankarna till den senare tidens masskjutningar.

Det finns ett avsnitt i senaste säsongen av Bojack Horseman där en våldsam actionfilm måste senareläggas för att inte förknippas med en aktuell masskjutning. Problemet visar sig vara att det hela tiden sker nya masskjutningar vartefter filmens premiär konstant behöver flyttas fram. Ungefär så har det sett ut för den nya Marvel-serien The Punisher. Den ultravåldsamma serien som handlar om en antihjälte som är beväpnad till tänderna och drivs av ett okontrollerat hämndbegär.

“The Punisher is the wrong show at the wrong time”, står det i Uproxx recension av serien. “It’s the worst time to release The Punisher – just like every other time”, tillägger The Wired. Till och med Netflix själva förstod att tajmingen för att sälja in en skjutglad hjälte var off, och flyttade premiären efter skjutningen i Las Vegas.

För min del hade de lika gärna kunnat ställa in serien helt. Jon Bernthal är hyfsad i rollen som Frank Castle, problemet är att karaktären är så platt till att börja med och hans drivkraft är uselt förankrad. I stället mullrar han fram som ett svart moln av död utan egentligt syfte. Då det varken går att sympatisera med Frank som karaktär eller empatisera med hans handlingar blir serien en opersonlig hämndodyssé – omöjlig att engagera sig i.

TV-kanal: 
Stad: 
Genre: 
Skådespelare: 
Regi: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste TV-recensionerna

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler tv-recensioner