Strange Planet

Jimmy Håkansson 11:40 21 Aug 2023

Charmigt men meningslöst när instagramhumor blir tv-serie.

Strange Planet är en omåttligt populär webbserie som inom loppet av fyra serierutor berättar en historia om blå rymdvarelser som lajvar människor men är helt oförmögna att kommunicera på ett mänskligt vis. Om de vill ha ett glas vatten ber de om en vätskecylinder och i stället för att läsa en godnattsaga till sina barn säger de ”inbilla dig trevligt nonsens”. Humorn ligger i hur Strange Planet blottlägger våra vardagsrutiner och visar hur löjliga de – och förlängningen vi – är.

När instagramhumor av den här typen ska omvandlas till 20 minuter långa avsnitt finns det en risk att det känns tunt. För att förhindra det har tv-magikern Dan Harmon (Community och Rick & Morty) kopplats in för att samarbeta med Strange Planets skapare Nathan W Pyle. Även om Harmon och Pyle på det stora hela lyckas med bedriften att blåsa liv i tv-adaptionen klarar den inte att mäta sig med Rick & Morty – vilket den oundvikligen kommer att jämföras med.

Strippen överlever övergången från instagram till streaming, i den bemärkelsen att tv-serien fungerar. Men allra bäst mår Strange Planet när den koncentreras inom fyra serierutor och inte späs ut i 20 minuter tecknat.

Stad: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler tv-recensioner