Startup

Jimmy Håkansson 08:28 2 Dec 2016

Cyberstölder och kryptovaluta i soliga Miami.

Föreställ dig att Bilbo Baggins och Den-snygge-killen-från-OC startar ett bitcoin-företag med en säck stulna knarkpengar. Nej, det är inte helt sant. Bilbo Baggins är den korrumperade FBI-agenten som vill sno Den-snygge-killen-från-OC:s knarkpengar. Men råkar i stället ta Han-som-blir-uppäten-på-toan-i-Jurassic-Parks investerarslantar.

Så snart du lämnat den inledande ”men, det är ju hen!”-fasen av Startups casting väntar ett av vinterns tajtaste tv-thrillers. Startup mixar en tät spänningssmoothie med en nypa gängvåld, ett knippe cyberstölder och kryddar med högriskkapitalism. Martin Freeman är skarp som inkännande psykopat i FBI-kostym, Otmara Marrero är stabil som lynnig wunderkind och Edi Gathegi lyser som den haitiske gatuhärskaren som vill sadla om som startup-entreprenör.

Det största hindret för Startup är att den lider av några av de mest malplacerade och skämskuddiga sexscenerna som jag någonsin har sett. Men se det som ett elddop. För om du tar dig förbi dem så väntar en rafflande techthriller. Inte övertygad? Ok. Bilbo Baggins cyberrånar bitcoin-startup. Nu då?

TV-kanal: 
Stad: 
Genre: 
Skådespelare: 
Regi: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler tv-recensioner