Ratched

Jimmy Håkansson 10:32 18 Sep 2020

Ursprungshistorien för den manipulativa sjuksyrran från Gökboet osar fanfiction. 

Året är 1947 när sjuksköterskan Mildred Ratched söker anställning på det framstående psykiatriska sjukhuset i North Carolina som drivs av den idealistiske doktor Hannover. Den gode doktorn är övertygad om att mentalsjukdomar går att bota, allt som krävs är ett smärre ingrepp med verktygen hammare och ishacka. Syster Ratched blir hänförd av den moderna kirurgins löften och börjar snart experimentera på egen hand.

Att den psykotiska sjuksyrran Ratched från Gökboet har tilldelats en egen ursprungshistoria får mig att ställa två frågor:

1) Behövde hon det?
2) Behövde vi det?

Kanske har nördkulturen och superhjältenarrativet till slut blivit så allenarådande att allt som kan ha en origin story nog fan ska få en.

Ryan Murphys tolkning av Gökboets sadistiska sjuksyster är en superskruvad prequel där alla karaktärer är överdrivna karikatyrer och tonen mer påminner om cosplay eller fanfiction med verkshöjd. Så nej, Ratcheds historia är inte en som måste berättas, och den tillför inget till förlagan. Men det är en popcornkul produktion, även om jag efteråt känner mig en smula … lobotomerad.

TV-kanal: 
Stad: 
Genre: 
Skådespelare: 
Regi: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler tv-recensioner