Players

Jimmy Håkansson 08:43 21 Jun 2022

Mockumentär om esportare är årets stora tv-överraskning.

En mockumentär om ett dysfunktionellt esportlag bestående av datornördar som ser sig som elitidrottare låter som en skrattfest. Och det är det också. Men Players är så mycket mer än så. Har finns nämligen mer hjärta än vad det finns hån. 

Efter esportlaget Fugitive Gaming slarvade bort finalen i Legends Championship Series 2016 har det gått utför dem och deras fixstjärna Creemcheese. För att krama ut det sista ur lagets sponspotential varvar ledningen den 17-årige streamern Organizm. den 27-årige veteranen Creemcheese, vilket i esportkretsar är uråldrigt, känner sig givetvis hotad. Vad som händer därefter är en elegant mokumentärtolkning av den moderna sportdokumentären där den ofrivillige senioren och den bångstyrige rookien mot alla odds måste lära sig att jobba tillsammans.

Nej, du behöver varken veta vad League of Legends är eller ha prenumererat på Twitch-streamsen för att få ut något av Players. Skaparna bakom American Vandals (samma koncept fast om true crime) har i Players fått till det här tv-årets hittills största överraskning. Det vore lätt att driva med esport (där den eviga poängen är att det inte är riktig sport), men Players gräver djupare och målar i stället upp en nyanserad bild av fenomenet som den skojar om.

Konstruktionen är så välbygd att vi i slutändan inte skrattar åt de larviga datornördarna som ser sig som rockstjärnor och tror sig leva drömmen eftersom de "lever på att spela spel" (vilket ofta betyder att de spelar samma spel 14 timmar om dygnet) utan snarare känner med dem. Det är där Players verkligen briljerar. För även om du inte förstår dig på spelet så kan du relatera till insatserna och spelarnas personliga uppoffringar. Vad som börjar som en skojfrisk mockumentär slutar som ett rörande porträtt, och i den slutgiltiga uppgörelsen kommer även den mest nitiske esportskeptikern att bita sina naglar.

TV-kanal: 
Stad: 
Genre: 
Skådespelare: 
Regi: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler tv-recensioner