Panik i tomteverkstan

Jimmy Håkansson 09:29 1 Dec 2019

SVT levererar den mest konservativa julkalendern på länge.

– Julkalendern är inte det format som vi experimenterar med och där vi försöker utmana publiken för mycket. Här försöker vi leverera det som vi märker man vill ha, som man önskar sig, sa SVT Barns chef Johanna Gårdare till Aftonbladet, och tillade:

– Ska man vara krass så kan man säga att det är publikfrieri.

Efter att ha sett ett par avsnitt av Fredde Granberg och Thomas Claessons Panik i tomteverkstan är jag beredd att hålla med.

Här finns inte ett uns experimentiver, däremot en tomtesäck av “vad folk vill ha”. Inte minst rollbesättningen är en “något för alla”-kompott där Grotesco-komikern Per Andersson och realityprofilen Pernilla Wahlgren blands med nationalskatter som Suzanne Reuter och youtubespexare från I just want to be cool.

Uppståndelsen till paniken i tomteverkstan är att julen är i akut fara. Barn har slutat tro på tomten, föräldrar som “ska ut och köpa tidningen” har approprierat tomtekulturen och på gatorna skanderar aktivister att de ska krossa julen. Inte nog med att the war on christmas hotar julen – det kan ödelägga hela tomtelandet. Men lyckligtvis stiger tomtens rosenkindade kärnfamilj fram för att rädda dagen.

Den konservativa julkalendern Panik i tomteverkstan sitter som en MAGA-smäck på de som höll på att få en stroke när de trodde att vintermust skulle ersätta julmust. Och för de som föredrar sina familjesitcoms utan humor och fantasyäventyr utan produktionsvärden.

Här bjussas vi på en härligt Ku Klux Klan-vit jul och ett utsträckt långfinger till alla snowflakes. Make Winter Christmas Again-tomtarna kommer att omfamna den snabbare än vi andra hinner säga ”Det heter faktiskt vinterkalender”.

TV-kanal: 
Stad: 
Genre: 
Skådespelare: 
Regi: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler tv-recensioner