Pam & Tommy

Jimmy Håkansson 09:25 31 Jan 2022

Här är sagan om världens kändaste sextape – och personerna som medverkade i det.

Baywatch-stjärnan Pamela Anderson och Mötley Crue-trummisen Tommy Lee var nittiotalets främsta skandalpar. Han var en rockstjärna på dekis och hon en silikonstinn sexsymbol, tillsammans var de dekadens personifierade. När deras privata sexvideo läckte ut på world wide web slog skandalmätaren i taket. Det är också här som miniserien Pam & Tommy börjar, med en försmådd hantverkare som efter att ha blivit snuvad på sin betalning stjäl parets kassaskåp — som visar sig innehålla en ytterst privat hemvideo.

Pam & Tommy är en av fler ganska nyproducerade verk som skildrar stora popkulturella händelser från nittiotalseran. Det är varken det bästa eller sämsta i genren, men Pam & Tommy väljer det lättsamma framför det tunga på ett sätt som är ovanligt i den här typen av verk. Ett exempel på det är scenen där en stenhög Tommy Lee har ett förtroligt samtal med sin kuk, och det blotta faktum att weed-bro-komikern Seth Rogen försöker sig på en semiseriös roll.

Trots att serien inte kryper under den mediala bilden av skandalparet lyckas den ändå mänskliggöra både Pamela och Tommy. Men starkast är Pam & Tommy som ett hisnande tidsdokument. 90-talet var synnerligen en annan tid. Internet låg i sin linda, porrindustrin var fortfarande analog och en läckt sexvideo var något som sänkte karriärer – snarare än kickstartade dem.

TV-kanal: 
Stad: 
Genre: 
Skådespelare: 
Regi: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler tv-recensioner