Our Cartoon President

Jimmy Håkansson 10:57 13 Mar 2018

USA:s tecknade president har fått en egen tv-serie.

Det sägs att det är omöjligt att göra satir i en tid som är så absurd som vår. Det hindrar inte Stephen Colbert med kollegor från att göra en animerad sitcom om Donald Trump och dennes oförmåga att hantera vare sig ämbete eller familj.

“Why is this show called ‘Our Cartoon President’? No one knows!” konstaterar en tecknad Donald Trump i inledningen av första avsnittet. Anledningen är att ingen amerikansk president har varit lika mycket cartoon som Trump.

Our Cartoon President har blivit sågad längs fotknölarna i amerikansk press. Deras poäng är att även om serien plockar upp aktuella händelser har den mer gemensamt med ett päron till farsa än Donald Trumps faktiska regim. Serien målar upp Drumpf som en loveable strulputte snarare än en livsfarligt oförutsägbar kärnvapenkramare. Variety satte fingret på det i sin recension: “Det är skrämmande när en tecknad sitcom-version av vår president är mer sammanhängande än den verkliga”.

Allt är förstås sant. Our Cartoon President har påfallande lite med träffande politisk satir att göra. Det är snarare larvig slapstick och billig lyteskomik där Donald är tjock, hans barn är svagbegåvade och hans kabinett en hög ryggradslösa amöbor. Men för att vara helt ärlig är det oftast roligare än politisk satir.

TV-kanal: 
Stad: 
Genre: 
Skådespelare: 
Regi: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler tv-recensioner