On becoming a god in central Florida

Jimmy Håkansson 12:06 28 Oct 2020

Sotsvart mörker när Kirsten Dunst och Alexander Skarsgård spelar 90-talsfula.

Varför tycker vi att det är så bjussigt när snygga Hollywood-skådisar fular ner sig? I On becoming a god in central Florida spelar Alexander Skarsgård en 90-talsnormie med risig hockeyfrilla, glest bockskägg och töntig uppsyn. Likaså har hans fru – och seriens stjärna, som spelas av Kirsten Dunst – tagit några steg ner på het-stegen (om än inte lika radikalt som Skarsgård).

Just den där mustiga “90-talet i Florida”-estetiken är något som både tillför karaktär samtidigt som det förtar On becoming a gods allvar. För under den larviga ytan finns ett kolsvart humordrama om hur pyramidspelssekten FAM skor sig på naiva låginkomsttagare som fortfarande hoppas på att den amerikanska drömmen ska slå in, bara de offrar mer.

Kirsten Dunst är stark som den olycksdrabbade vattenparksarbetaren Krystal Stubbs och Alexander Skarsgårds biroll är klart uppiggande. Men scenen som jag kommer att ta med mig är den när två konkurrerande pyramidspelsrekryterare försöker rekrytera varandra. Som att se två chattbotar låtsas vara riktiga människor. Bedårande.

TV-kanal: 
Datum: 
Premiär 1 november
Stad: 
Genre: 
Skådespelare: 
Regi: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste TV-recensionerna

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler tv-recensioner

TV-recension: Mrs Davis

Skaparen bakom Lost är tillbaka med en serie där en nunna måste hitta den heliga graalen för att hindra en AI från att ta över världen.