Justified: City Primeval

Jimmy Håkansson 14:03 11 Sep 2023

Allas favorit-US Marshal Raylan Givens är tillbaka med en hand på hattbrättet och den andra på hölstret.

När två biltjuvar prejar av fel bil från vägen hamnar US Marshal Raylan Givens utanför sitt element. Van vid att lösa brott i Harlan County, Kentucky, där han bara behöver lägga handen på hölstret för att få de lokala skurkarna att darra blir han nu utlånad till Detroitpolisen och indragen i en härva där en hänsynslös mördare går loss på allt från smågangsters till högt uppsatta domare.

Mellan 2010 till 2015 var Justified bland det bästa som gick på tv. Det säger inte lite då både Mad Men och Breaking Bad gjorde sina bästa säsonger samma år. I jämförelse med de två giganterna kanske Justified framstår som en bagatell, men där fanns karaktärer med kemi som sprakade och en skådeplats vars brokiga historia låg som en ärrvävnad över det dammiga landskapet.

Samtidigt som Justified: City Primeval fattar ett modigt beslut i att inte återupprepa samma historier i samma miljö går mycket förlorat när det bara är Raylan Givens, utmärkt spelad av Timothy Oliphant, som är tillbaka och på egen hand måste bära arvet på sina axlar. Här finns alla element som utgör en bra Justified-säsong; romans, hämnd, vassa cowboy-noir-repliker och en personlig vendetta. Men inget av det står sig lika bra som förr.

Justified: City Primeval påminner om en skolåterträff med favoritklassen. Med det sorgliga faktumet att det bara var en som kom.

TV-kanal: 
Stad: 
Genre: 
Skådespelare: 
Regi: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler tv-recensioner