I'm Dying up Here

Jimmy Håkansson 10:35 12 Jun 2017

Jim Carreys nya tv-serie handlar om stand-up-komedin från förr.

Jag har världens idé till bästa tv-serien. Redo? För nu kör jag: en tv-serie som utspelar sig under någontings guldålder. Det där ”någonting” är inte så viktigt, det kan handla om reklambranschen, musikindustrin, datorindustrin, hiphopscenen eller vad som helst egentligen. Huvudsaken är att detta någontings guldålder redan har ägt rum, att det var bättre förr, och att de som var en del av den hade knäppa kläder på sig.

Mad Men, Vinyl, Halt & Catch Fire och The Get Down är bara några exempel på genren "någontings guldålders" framgångspotential. Det senaste tillskottet heter I'm Dying up Here och utspelar sig under – håll i dig! – stand-up-komedins guldålder.

Under 70-talet fanns det en sak som alla komiker strävade efter: att få uppträda på Johnny Carsons tonight show och trollbinda publiken. I'm Dying up Here börjar med att den lovande komikern Clay gör just det. Kort efter uppträdandet kastar han sig framför en buss.

Baserat på avsnitten som jag har sett lyckas I'm Dying up Here inte skapa sin egen identitet utan framstår som en halvhjärtad genrekopia som försöker fylla ut en för stor Mad Men-kostym med skådisar som klistrat på sig 70-talspolisonger. Som ett maskeradparty på temat stand-up-komedins guldålder.

TV-kanal: 
Stad: 
Genre: 
Skådespelare: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste TV-recensionerna

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler tv-recensioner