God's favourite idiot

Jimmy Håkansson 08:11 20 Jun 2022

Melissa McCarthy på autopilot i oengagerad Netflix-komedi

Melissa McCarthy är en bevisligen rolig kvinna. Men aldrig förr har jag sett någon så uppenbart slå över till autopilot som Melissa McCarthy i God's Favourite Idiot. Tv-serien skapad av McCarthys man, Ben Falcone, är en i grunden småputtrig historia om den enkle mannen Clark som en dag blir träffad av en mystisk blixt. Efter det börjar allt märkligare saker att inträffa. Han blir självlysande, trafikljus slår över till grönt, och Harry Styles-låtar börjar spela från ingenstans. 

Kort in i serien får vi reda på varför. Clark har blivit utvald av gud för att ... ja ... sprida guds evangelium. Premissen påminner en aning om The Good Place, men där The Good Place var en humoristisk och begåvad sitcom som på ett flyhänt sätt även ställde moralfilosofiska frågor är God's Favourite Idiot en komediserie helt barskrapad på personlighet. Skämten är trötta, replikerna skulle kunna ha uttalats av vem som helst och "mysteriet" kring Clark blir omgående ointressant.

Just den senare infon är God's Favourite Idiot alldeles för snabb med att dela med sig av. Kanske hade berättelsen mått bra av att låta mysteriet förbli ett sådant som tittaren kunde nysta och engagera sig i. Fast det är klart. När hela serien går på autopilot finns det ingen anledning att nysta – än mindre bry sig.

TV-kanal: 
Stad: 
Genre: 
Skådespelare: 
Regi: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler tv-recensioner