Drugdealer

Jimmy Håkansson 15:02 23 Aug 2021

Lagom långt och larvigt när Jonatan Unge blir knarklangare med mellanchefsambitioner.

En genre som har frodats i det ospecifika formatet som är ”saker som släpps på internet” är humor. Framför allt koncept- och karaktärsbaserad humor som trivs bäst i små munsbitar. I streamingbufféns tidsålder behöver komediserier inte förpassas till en bedövande tråkig treaktsstruktur som i slutändan bara visar att idén spricker om du drar i den för långt. Hur många roliga Saturday Night Live-sketcher har inte förvandlats till erbarmligt usla komedifilmer?

Drugdealer är skriven av Isabella Rodriguez och Jonatan Unge och handlar om svennebananen Linus som hankar på sitt svennebananiga vis hankar sig fram som en kran i Stockholm. Humor inträffar när en medelsvenssons mellanchefsambitioner kolliderar med den undre världens sätt att sköta saker. Som när Linus kommer på den briljanta idén att säsongsanpassa knarkförsäljningen och låta övervintrade tjackisar leta efter påskägg.

Med sina omkring tio–femton minuter långa avsnitt är Drugdealer tillräckligt koncist för att inte bli långrandigt, och kul nog för att ge mersmak.

Drugdealer har premiär på SVT den 27 augusti.

TV-kanal: 
Stad: 
Genre: 
Skådespelare: 
Regi: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler tv-recensioner