Deadwood

Jimmy Håkansson 10:48 27 May 2019

13 år efter Deadwood-seriens abrupta nedläggning återvänder casten för att avsluta det.

I slutet av Deadwoods tredje och sista säsong hängde mycket i luften. Den skrupellöse magnaten George Hearst hade låtit mörda guldgrävaren Whitney Ellsworth och sheriffen Seth Bullock och saloonägaren Al Swearengen rustade för en sista strid. Allt var upplagt för en episk fjärde säsong.

Men i stället för den klimaktiska upplösningen vi alla hade väntat på ryckte HBO ur sladden. Tretton år senare är skaparen David Milch tillbaka med en film som ska besvara fansens alla frågor.

I Deadwood har tio år passerat. Året är 1889 och i utkanten av nybyggarstaden reses telefonstolpar upp som monument för en utveckling som inte går att hejda. Pionjärseran lider mot sitt slut. Men i samma stund som George Hearst återvänder till staden rivs gamla sår upp och Bullock och Swearengen måste åter sluta upp mot en gemensam fiende.

För de som har väntat tretton år på en storslagen shootout lär Deadwood-filmen bli en besvikelse. Snarare än episk och krutstänkt final är filmen ett värdigt – om än hastigt – farväl till seriens grånade karaktärer. Även om den våldsamma konflikten är motorn i berättelsen så handlar Deadwood-filmen om att åldras och rädslan för att lämnas kvar när världen obönhörligen rör sig framåt.

TV-kanal: 
Datum: 
1 juni
Stad: 
Genre: 
Skådespelare: 
Regi: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste TV-recensionerna

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler tv-recensioner

Euphoria

Nattsvart sociala medier-hedonism i tonårsserien Euphoria.

Sex, droger och en fentanylspruta i rövskinkan. Det är vad tonårsserien Euphoria handlar om. Tänk Skam, fast på ayahuasca, tramadol och all benzopreparat du kan hitta. Eller ännu hellre, tänk en spegelvänd Beverly Hills 90210 för en generation nihilister som copear med the pending klimatdoom genom att självmedicinera bort sitt medvetande och all you can eat-frossar i en virtuell buffé av dickpics.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!