Bodyguard

Jimmy Håkansson 09:57 29 Oct 2018

Allt är åt helvete i Line of Duty-skaparens nya thriller.

Det finns en storytellingregel som säger att du inte kan ha en scen som inte innehåller en konflikt. Det kan vara allt från att någon har försåtminerat din trädgård eller köpt tacosalsa med ananasbitar i.

Bodyguard dubblar ner på den regeln. Här finns det inte en enda friktionsyta som inte nöts ner till benen och självantänder innan det trampolinhoppar ner i ett syrabad.

David Budd är ex-soldaten med ptsd. Familjeförhållandet suger, han dricker för mycket och blir tillsatt på en ny tjänst som livvakt åt den kontroversiella inrikesministern som han hatar.

Budd kan inte röra sig en millimeter utan att få en ny konflikt uppkörd i ansiktet. Ministrarna konspirerar och beter sig som rövhattar, sonen (som han knappt träffar) blir mobbad i skolan och London tycks allt mer överbefolkas av självmordsbombare och lönnmördare.

Bodyguards konfliktmotor är ett skenande godståg lastad med nitroglyerin på ett sätt som inte alltid rimmar med seriens realistiska tonalitet. Men om du inte ifrågasätter det så är det här en utmärkt spänningsthriller.

TV-kanal: 
Stad: 
Genre: 
Skådespelare: 
Regi: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler tv-recensioner