Big Little Lies

Jimmy Håkansson 13:10 20 Feb 2017

Stjärnspäckat när tv-legenden David E Kelley gör comeback.

Det börjar med ett mord. Men du får varken se vem som har dött eller vem som har dödat. För Big Little Lies är en whodunit-nöt intrasslad i ett whowasit-nystan. Och så snart vi har konstaterat att ett mord har begåtts i den förmögna kuststaden Monterey i Kalifornien slungas vi tillbaka till händelsernas början för att pussla ihop bitarna.

Jane Chapman förstår direkt att hon inte passar in i traktens hänsynslösa sociala hierarki när hon flyttar dit tillsammans med sin sexårige son Ziggy. Hon är ung, ensamstående och pank. Snart hamnar hon dessutom i onåd hos den inflytelserika alfamamman Renata Klein (Laura Dern) men finner en bundsförvant i Madeline Mackenzie (Reese Witherspoon), vars stora hjärta bara överträffas av hennes stora behov av att manipulera sin omgivning. För i Monterey lever alla perfekta liv på ytan, men under fasaden puttrar en kletig soppa av otrohet, våld och förakt.

Efter några år kantade av halvmesyrer gör tv-legenden David E Kelley (Ally McBeal, Boston Legal) comeback med en miniserie vars filmstjärne-ensemblé lyser i mörkret. Och mycket riktigt så är Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Laura Dern och Alexander Skarsgård sylvassa i sina roller som svinrika narcissister. Men även om Big Little Lies är välspelat och kreativt bygger det i grunden på en ordinär historia som vi har sett och hört så många gånger förr.

TV-kanal: 
Stad: 
Genre: 
Skådespelare: 
Regi: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste TV-recensionerna

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler tv-recensioner

TV-recension: Mrs Davis

Skaparen bakom Lost är tillbaka med en serie där en nunna måste hitta den heliga graalen för att hindra en AI från att ta över världen.