Big Little Lies

Jimmy Håkansson 13:10 20 Feb 2017

Stjärnspäckat när tv-legenden David E Kelley gör comeback.

Det börjar med ett mord. Men du får varken se vem som har dött eller vem som har dödat. För Big Little Lies är en whodunit-nöt intrasslad i ett whowasit-nystan. Och så snart vi har konstaterat att ett mord har begåtts i den förmögna kuststaden Monterey i Kalifornien slungas vi tillbaka till händelsernas början för att pussla ihop bitarna.

Jane Chapman förstår direkt att hon inte passar in i traktens hänsynslösa sociala hierarki när hon flyttar dit tillsammans med sin sexårige son Ziggy. Hon är ung, ensamstående och pank. Snart hamnar hon dessutom i onåd hos den inflytelserika alfamamman Renata Klein (Laura Dern) men finner en bundsförvant i Madeline Mackenzie (Reese Witherspoon), vars stora hjärta bara överträffas av hennes stora behov av att manipulera sin omgivning. För i Monterey lever alla perfekta liv på ytan, men under fasaden puttrar en kletig soppa av otrohet, våld och förakt.

Efter några år kantade av halvmesyrer gör tv-legenden David E Kelley (Ally McBeal, Boston Legal) comeback med en miniserie vars filmstjärne-ensemblé lyser i mörkret. Och mycket riktigt så är Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Laura Dern och Alexander Skarsgård sylvassa i sina roller som svinrika narcissister. Men även om Big Little Lies är välspelat och kreativt bygger det i grunden på en ordinär historia som vi har sett och hört så många gånger förr.

TV-kanal: 
Stad: 
Genre: 
Skådespelare: 
Regi: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler tv-recensioner