Atlanta

Jimmy Håkansson 09:08 21 Oct 2016

Donald Glovers serie handlar om Atlantas hiphopscen, men allra mest om livet.

Saker tenderar att skita sig för Earn. Han har hoppat av sin prestigefulla utbildning på Princeton, lånat för mycket pengar av sina föräldrar, hatar sitt själsdödande jobb som utesäljare, separerat från sin flickvän och försöker komma underfund med hur han ska bli en bra pappa. Samtidigt ser han hur hans bekanta gör kometkarriärer och verkar vara till freds med sin plats i världsaltet. Men när hans rappande kusin Paper Boi hajpas ser Earn ett tillfälle att vända sin nedåtkurva. Om han snackar till sig ett managerjobb och får Paper Bois mixtape att lyfta så löser sig allt. Right?

Serieskaparen och huvudrollsinnehavaren Donald Glover är en renässanskonstnär. Han briljerar som standup-komiker, storfilmsskådis i The Martian, indieprofil i Girls och som artisten Childish Gambino. Hans tv-serie Atlanta är kronjuvelen på hans auteurbygge. Det känns naturligt att Atlanta utspelar sig just där, mitt i denna – för att tala resebroschyrsspråk – “vibrerande musikscen”. Om vi nu letar efter ett epicentrum för “10-talets autenticitet” kan vi lika gärna börja där.

Atlanta är en modig serie. Den kan vara fasligt rolig och absurd som ett avsnitt av Louie, bara för att sekunden senare göra en oväntad gir in i The Wires mörka gränder. Det är gnistrande humor där verklighetens mörker läcker in mellan sprickorna.

Atlanta har premiär på Fox idag, 24 oktober, kl 22.50.

TV-kanal: 
Datum: 
24 oktober
Tid: 
22.50
Stad: 
Genre: 
Skådespelare: 
Regi: 
1 Visa kommentarer (1)

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste TV-recensionerna

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler tv-recensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!