Ägd av Danny

Jimmy Håkansson 09:00 16 Dec 2022

När Danny Saucedo gör prank-tv blandas urvattnad Tiktok-content med förlegad tablåhumor.

Som kritiker är det viktigt att man kommer in blank till ett verk. Inte nödvändigtvis utan förkunskaper, men utan fördomar. I fallet Ägd av Danny är det en utmaning.

Artisten Danny Saucedo har lyckats pitcha in ett eget program till Amazon Prime Video där han ska ”pranka några av Sveriges mest älskade kändisar”. Kändisar så som Anis Don Demina, Julia Franzén och Samir Badran. Huruvida de är Sveriges mest älskade kändisar kan du själv avgöra. Men det slutar inte med dem.
– Jag ska äga hela Sverige, förklarar Danny i programmet som är inspirerat av Aston Kutchers Punk’d från 2003.

Första avsnittet börjar i vart fall med ett prank där Danny är ute och går med sin hund i parken. Men vänta?! Det är inte en hund. Det är en människa utklädd i en heltäckande S&M-outfit.

Det är bara ett litet smakprov på vad programmet har att erbjuda. Avsnittens stora pièce de résistance är när Danny lurar den ofrivilliga kändisgästen. Till exempel arrangerar han en standupshow där han värmer upp till Anis Don Demina genom att sno alla hans skämt, och i ett annat avsnitt anordnar han en seans för att lura Julia Franzén att ett medium kan prata med hennes hund. Inte helt olikt tv-programmet Blåsningen, från 1995, fast med en aningen övertaggad programledare.

 

"Danny klär ut sig till en varmkorv"

 

De mer utdragna luren utgör lejonparten av de cirka 25 minuter långa avsnitten. Däremellan fylls de ut med pranks där Danny har en jättestor sombrero på sig, Danny klär ut sig till en trafikkon och där Danny klär ut sig till en varmkorv.

Jag kämpar för att vara ren i sinnet. Inte döma ut på förhand. Men det är svårt.

Sketchen som återkommer mest är den där han klär ut sig till frisörskan Eveline, i vad som bäst beskrivs som en skamlös kopia av Hampus Nessvolds kassörska från SVT:s humorprogram Trevlig Helg.

Efter att ha tittat på Dannys pranks i nästan en och en halv timme för att komma på något meningsfullt att skriva förstår jag vad som har hänt. Det är ju jag som har blivit ägd av Danny Saucedo.

TV-kanal: 
Stad: 
Genre: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler tv-recensioner