A Very English Scandal

Jimmy Håkansson 12:49 18 Dec 2018

Överklassodomi och ränksmideri med Hugh Grant i denna very english serie.

Adelsfolk i tweed med stora 1700-talsgods, gentlemän i hatt som förför oskyldiga stallpojkar och Scotland Yard som stämplar hemliga dokument och kedjeröker vid sina skrivbord i mahogny. A Very English Scandal är indeed en very english serie. Rent ut sagt crack för alla anglofiler som klättrat på väggarna och abstinenssvettats efter senaste säsongen av The Crown.

Här gör Hugh Grant en av sina bästa roller någonsin som den åldrade – ja, Grant är så gammal nu – partiledaren Jeremy Thorpe som trampar i en serie klaver. Givetvis är allt baserat på en verklig händelse av remarkabel “you cant make this shit up”-kaliber med allt vad det kan tänkas innebära i form av ränksmideri och överklassodomi.

A Very English Scandal är en härlig kostymdramekompott av värme, svärta och humor torr som en engelsk tekaka. Med andra ord: omistlig tittning.

TV-kanal: 
Stad: 
Genre: 
Skådespelare: 
Regi: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste TV-recensionerna

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler tv-recensioner

Euphoria

Nattsvart sociala medier-hedonism i tonårsserien Euphoria.

Sex, droger och en fentanylspruta i rövskinkan. Det är vad tonårsserien Euphoria handlar om. Tänk Skam, fast på ayahuasca, tramadol och all benzopreparat du kan hitta. Eller ännu hellre, tänk en spegelvänd Beverly Hills 90210 för en generation nihilister som copear med the pending klimatdoom genom att självmedicinera bort sitt medvetande och all you can eat-frossar i en virtuell buffé av dickpics.