Wario Land: The Shake Dimension

Johan Hallstan 15:43 29 Sep 2008

När alla andra förfinar den tredje dimensionen uppmanar Nintendo oss att stiga in i skakdimensionen.

Trots att Wario genom de lustiga Wario Ware-serien blivit synonym med munsbitskulturella spelupplevelser har han lite i skymundan ett hyggligt förflutet i plattformsspelen. Plattformshoppen med millimeterprecision har däremot aldrig varit Warios grej, snarare handlar det om trivsamma huvudbryn i ett plattformsspels inramning. Givetvis är The Shake Dimension inget undantag. Här stövlar en profithungrig Wario runt och skakar fram fram dubloner och diamanter genom sömmlösa animationer i det smått förhistoriska 4:3-formatet. En oförrätt nästan lika stor som spelets brist på substans. Detta till trots är det ändå rätt trevligt ägna några timmar åt kapitalistisk förströelse i sällskap med spelvärldens vassaste mustach. 

Plattform: 
Utvecklare: 
Stad: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler spelrecensioner

80 Days

 

80-days.jpg

80 Days är en slags interaktiv novell, där du samtalar dig över kontinenter – med målet att varva jorden på under 80 dagar. Huvudkaraktären i Jules Vernes originalsaga, Phileas Fogg, är en sidokaraktär och spelaren styr istället Foggs franske assistent, Jean Passepartout.

 

Gods Will Be Watching

gods-will-be-watching.jpg

Det finns ingen binär, svart/vit, god/ond värld. Verkligheten är mer komplex än så. Det är ett av Gods Will Be Watchings huvudteman. Ett retrodoftande peka och klicka-äventyr (minns ni Monkey Island? Day of the Tentacle?) som utspelar sig i en rad olika fasta scener. Varje scen går ut på att spelaren ska lösa ett problem genom dialog och handling.