Star Wars: The Force Unleashed

Johan Hallstan 17:17 22 Sep 2008

LucasArts är äntligen klara med spelet som istället borde ha blivit film.Där de flesta Star Wars-spel rotar i ramhandlingens periferi bryggar istället The Force Unleashed händelserna mellan Episod III och IV. Som Darth Vaders lärjunge Starkiller sablar man mest ner jedis och någon halv miljon harmlösa storm troppers i vad somliga beskriver som Star Wars May Cry, med schyst fysik. Och för det otränade ögat kan det mycket väl te sig som ett Devil May Cry i en galax långt, långt borta. I själva verket är det dess raka motsas. Där Capcom frontar med skön kontroll och kass story har LucasArts gjort precis tvärtom. Kontrollen är medioker och nivådesignen trist, men plotten i The Force Unleashed fungerar som upptakt till vad Star Wars-konnässörer gärna ser som den enda trilogin. För dem är The Force Unleashed ett tillfredsställande stycke oumbärlig Star Wars-lore, som nog mest av allt hade passat som film – där de tre första episoderna främst kändes som oengagerande dataspel.
Plattform: 
Utvecklare: 
Stad: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler spelrecensioner

80 Days

 

80-days.jpg

80 Days är en slags interaktiv novell, där du samtalar dig över kontinenter – med målet att varva jorden på under 80 dagar. Huvudkaraktären i Jules Vernes originalsaga, Phileas Fogg, är en sidokaraktär och spelaren styr istället Foggs franske assistent, Jean Passepartout.

 

Gods Will Be Watching

gods-will-be-watching.jpg

Det finns ingen binär, svart/vit, god/ond värld. Verkligheten är mer komplex än så. Det är ett av Gods Will Be Watchings huvudteman. Ett retrodoftande peka och klicka-äventyr (minns ni Monkey Island? Day of the Tentacle?) som utspelar sig i en rad olika fasta scener. Varje scen går ut på att spelaren ska lösa ett problem genom dialog och handling.

 

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!