Sonic and the Black Knight

Johan Hallstan 17:16 20 Mar 2009

Det är lätt att på förhand döma ut denna andliga uppföljare till mediokra Sonic and the Secret Rings. Sonic Evil Dead-teleporteras in i Kung Arthurs medeltid, käbblar med ett talande svärd och springer på mer än lovligt lika inkarnationer av sina otolererbara buddies.Det är lätt att på förhand döma ut denna andliga uppföljare till mediokra Sonic and the Secret Rings. Sonic Evil Dead-teleporteras in i Kung Arthurs medeltid, käbblar med ett talande svärd och springer på mer än lovligt lika inkarnationer av sina otolererbara buddies. Därför kommer det som en liten trevlig överraskning att Sonic and the Black Knight, när allt kommer omkring, nog får ses som det bästa Sonic-spelet på tio år. Det säger förstås inte speciellt mycket, men det hela rör sig om ett klart godkänt om än lite variationslöst spel. Dessutom lyfter jag på hatten för att undertonerna av tidelag dämpats avsevärt.
Plattform: 
Utvecklare: 
Stad: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler spelrecensioner

80 Days

 

80-days.jpg

80 Days är en slags interaktiv novell, där du samtalar dig över kontinenter – med målet att varva jorden på under 80 dagar. Huvudkaraktären i Jules Vernes originalsaga, Phileas Fogg, är en sidokaraktär och spelaren styr istället Foggs franske assistent, Jean Passepartout.

 

Gods Will Be Watching

gods-will-be-watching.jpg

Det finns ingen binär, svart/vit, god/ond värld. Verkligheten är mer komplex än så. Det är ett av Gods Will Be Watchings huvudteman. Ett retrodoftande peka och klicka-äventyr (minns ni Monkey Island? Day of the Tentacle?) som utspelar sig i en rad olika fasta scener. Varje scen går ut på att spelaren ska lösa ett problem genom dialog och handling.