Rock Band 2

Johan Hallstan 16:22 18 Dec 2008

Inte utan mitt Rock Band.Till slut har vinden alltså vänt och vi går från rockdepriverade till snudd på bortskämda, inom loppet av fyra ynka månader. Glappet mellan Rock Band 2 och dess föregångare har alltså oväntat komprimerats, och det är förstås utan att tumma på sanningen som vi glatt kan konstatera att det har varit väntan värd. I Rock Band 2 uteblir originalets rockrevolution och istället har man opererat efter noggrann evolutionsteori. Fonden är intakt, bandkänslan likaså. Den största förändringen är turnélivet, som gått från plikttrogen avbockning av setlistor till en galant genomförd rockodyssé. Harmoinx har med andra ord än en gång höjt ribban ett par snäpp.
Plattform: 
Utvecklare: 
Stad: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler spelrecensioner

80 Days

 

80-days.jpg

80 Days är en slags interaktiv novell, där du samtalar dig över kontinenter – med målet att varva jorden på under 80 dagar. Huvudkaraktären i Jules Vernes originalsaga, Phileas Fogg, är en sidokaraktär och spelaren styr istället Foggs franske assistent, Jean Passepartout.

 

Gods Will Be Watching

gods-will-be-watching.jpg

Det finns ingen binär, svart/vit, god/ond värld. Verkligheten är mer komplex än så. Det är ett av Gods Will Be Watchings huvudteman. Ett retrodoftande peka och klicka-äventyr (minns ni Monkey Island? Day of the Tentacle?) som utspelar sig i en rad olika fasta scener. Varje scen går ut på att spelaren ska lösa ett problem genom dialog och handling.