Portal 2

Johan Hallstan 15:16 8 Jun 2011

 

Originalet Portal kultförklarades i samma stund som det släpptes. Få spel har lyckats överraska så genom att leka med konventioner. Dessutom har vi Portal att tacka för det sena nollnolltalets blygsamma våg av smarta genreöverskridningar. Uppföljaren är om inte lika överraskande så minst lika genial. Grundidén är förrädiskt enkelt: två portaler, fria att placera och möjligheten att röra sig fritt emellan dem. En fantastisk fond för ett pärlband av enastående mindfucks. Lägg sedan till Ricky Gervais gamla parhäst Stephen Merchant i sitt livs bästa roll, ett historieberättande som spelar till observationsförmåga snarare än feta set pieces och lite gitarrplink av den spexiga indie-mannen Jonathan Culton och fram kommer ett spel som är bland det finaste man kan uppleva i år.
 

Plattform: 
Utvecklare: 
Stad: 
Genre: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler spelrecensioner

80 Days

 

80-days.jpg

80 Days är en slags interaktiv novell, där du samtalar dig över kontinenter – med målet att varva jorden på under 80 dagar. Huvudkaraktären i Jules Vernes originalsaga, Phileas Fogg, är en sidokaraktär och spelaren styr istället Foggs franske assistent, Jean Passepartout.

 

Gods Will Be Watching

gods-will-be-watching.jpg

Det finns ingen binär, svart/vit, god/ond värld. Verkligheten är mer komplex än så. Det är ett av Gods Will Be Watchings huvudteman. Ett retrodoftande peka och klicka-äventyr (minns ni Monkey Island? Day of the Tentacle?) som utspelar sig i en rad olika fasta scener. Varje scen går ut på att spelaren ska lösa ett problem genom dialog och handling.