Infamous: Second Son

Michael Gill 17:22 29 Apr 2014

 

spel-infamous-second-son.jpg
 

Strax utanför Seattle lever ursprungsamerikanen Delsin ett förvuxet tonårsliv. Hans revolt känns mer som en ålderskris än en uppgörelse med vuxenvärlden – det känns lite sådär som när en vuxen skådis får spela högstadieungdom, stylad av någons farsa. När en bepansrad bil full med fängslade superhjältar exploderar på landsvägen rivs vardagen i bitar för Delsin. Eller rivs i bitar gör den väl inte. Han ”smittas” av krafterna och beger sig in till stan för att göra upp med nazivibbande superskurkdrottningen – och fortsätter att vara en douchebag rakt igenom. Second Son känns som det första riktiga nextgen-spelet för Playstation 4, och stundtals ser det verkligen ut som ett sådant också. Men stilig yta är inte allt. Berättelsen stapplar, roligast är att bara glida runt i staden och måla mallad graffiti (även om det också känns jävligt präktigt gjort, på något sätt).


Ungefärligt pris: 599 kronor
Plattform: 
Utvecklare: 
Stad: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 04, 2014.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler spelrecensioner

80 Days

 

80-days.jpg

80 Days är en slags interaktiv novell, där du samtalar dig över kontinenter – med målet att varva jorden på under 80 dagar. Huvudkaraktären i Jules Vernes originalsaga, Phileas Fogg, är en sidokaraktär och spelaren styr istället Foggs franske assistent, Jean Passepartout.

 

Gods Will Be Watching

gods-will-be-watching.jpg

Det finns ingen binär, svart/vit, god/ond värld. Verkligheten är mer komplex än så. Det är ett av Gods Will Be Watchings huvudteman. Ett retrodoftande peka och klicka-äventyr (minns ni Monkey Island? Day of the Tentacle?) som utspelar sig i en rad olika fasta scener. Varje scen går ut på att spelaren ska lösa ett problem genom dialog och handling.