Donkey Kong: Tropical Freeze

Michael Gill 13:36 14 Apr 2014

 

dk-tropical-freeze_2.jpg

Nintendo är för familjerna, brukar det heta. Alla som någonsin har sagt det borde få testa Tropical Freeze. Det här är nämligen bara ett barnspel på den glossiga, glansiga ytan. Vikingadjuret Frederick och hans armada blåser Kong-familjen av paradisöarna, och fryser allt till is på kuppen. Med Donkey, Dixie, Diddy och Cranky Kong får spelaren sedan avfrosta sex tropiska öar innan ordningen är återställd. Retro Studios lyckas återigen emulera den klassiska Donkey Kong Country-känslan (precis som med Returns, från 2010). Men märk väl: det här är inte ett spel för de utan tålamod. Eller med begränsad joystick-motorik. Tropical Freeze är stundtals ett av de mest frustrerande plattformsspel som har rullat på min tv de senaste åren. Och det är inte bara svårt på ett hårt men rättvist sätt. Ibland känns det rentav elakt designat. Någon familjefest lär det knappast bli runt Tropical Freeze, åtminstone inte utan svordomstirader och svingade handkontroller.


Ungefärligt pris: 490 kronor

 

 

Plattform: 
Utvecklare: 
Stad: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 03, 2014.

0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler spelrecensioner

80 Days

 

80-days.jpg

80 Days är en slags interaktiv novell, där du samtalar dig över kontinenter – med målet att varva jorden på under 80 dagar. Huvudkaraktären i Jules Vernes originalsaga, Phileas Fogg, är en sidokaraktär och spelaren styr istället Foggs franske assistent, Jean Passepartout.

 

Gods Will Be Watching

gods-will-be-watching.jpg

Det finns ingen binär, svart/vit, god/ond värld. Verkligheten är mer komplex än så. Det är ett av Gods Will Be Watchings huvudteman. Ett retrodoftande peka och klicka-äventyr (minns ni Monkey Island? Day of the Tentacle?) som utspelar sig i en rad olika fasta scener. Varje scen går ut på att spelaren ska lösa ett problem genom dialog och handling.