Zara Larsson – Honor The Light

Hugo Göthberg 12:00 1 Dec 2023

Zara Larsson har minst sagt haft ett framgångsrikt och hektiskt 2023. Det hela kickstartade med suveräna Can’t tame her och nyligen släppte hon EDM-bangern On my love med David Guetta. Inte nog med det så fick vi även till slut ett datum för efterlängtade fjärde plattan, Venus, som släpps i februari. En hel del att vänta med andra ord, men innan dess är det jul och med det släpper Sveriges popdrottning nr 1 stämningsfulla EP:n Honor the Light.

EP:n släpps i samband med Larssons stundande julshower som går under samma namn och är hennes moderna tolkning på vår heliga Lucia-tradition. Projektet består av sex stycken låtar, däribland finner vi ljuva covern Winter Song och nostalgitrippslåten Memory lane som handlar om sångerskans vilda tonår. Två i sig bra låtar som visar upp en mer textfokuserad Larsson. Båda två är välproducerade poplåtar men de saknar det där extra krutet man kommit att vänta sig av henne.

Med nysläppen får vi också ett axplock av julklassiker. Det känns lyxigt att få höra vår Zara sjunga på svenska. Man blir varm och stolt och hennes sång (som man hört på alla årets släpp) blir bara bättre och bättre. Nog hör man lite Carola-ismer i hennes röst när hon sjunger på svenska och det är alldeles underbart. Av någon märklig anledning får vi Tänd ett ljus på både svenska och engelska? Något överflödigt men det kanske inte gör så mycket då den låten behövde få sig en rejäl hjärtstartning ändå. Så det är väl bara att tacka och bocka. Projektet avslutas med en vacker och alldeles för kort tolkning av Sankta Lucia, med en produktion som verkligen är höjdpunkten på EP:n.

Som en Zara Larsson-fantast förväntade jag mig lite mer av det här släppet. Det hade inte skadat med någon mer jullåt (behövdes det verkligen två versioner av Tänd ett ljus?) eller mer av den magiska känslan som Sankta Lucia bjöd på. Men med det sagt är Honor the Light ett oväntat och kul projekt som ändå visar en ny sida av Larsson som. God jul säger jag och så taggar vi till för Venus

Skivbolag: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner