Yves Jarvis - The Same But By Different Means

Sophie Winberg 00:00 7 Mar 2019

I vår Marie Kondo-nerskalade samtid har jag vant mig vid att det är EP’s och korta plattor som dimper ner i inkorgen. Undantaget ett evighetslångt mixtape från Drake var det länge sedan jag fick 22 spår att bita i.

Den Montreal-baserade musikern Jean-Sebastian Audet har tidigare släppt musik under namnet Un Blonde, men sadlade inför detta släpp om och använder nu hans faktiska mellannamn och hans mammas efternamn - och han verkar inte alls intresserad av den rådande trenden.

Han verkar inte brydd om den enskilda låten eller dess eventuella hitpotential. Det är istället en känsla han vill förmedla, kanske ett sinnestillstånd, och det tycker han uppenbarligen att han gör bäst över ett längre verk. Jag håller med, och blir mycket förförd av musiken som låter inspelad av en fridsam kult i Laurel Canyon. Jag ser fram emot att välkomna värmen till ljudet av denna platta.

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Need for Speed - Split Vision

Under 2018 gick det inte en vecka utan att ett 80-talsdoftande svenskt släpp skulle recenseras. Hela mitt liv var tonsatt av synthar, trummaskiner och nostalgi för en tid jag inte själv har upplevt, och jag blev rätt mätt. 

Need for Speed är precis det - en svensk duo som hämtar sitt sound från 1980-talet. Men min första tveksamhet smälter ganska snart bort. Martin och Felix har en friare tolkning av soundet och riktigt starka melodier, och det är jag svag för.