YG – 4real 4real

levi hielle-bergstrom 23:24 26 May 2019

YGs fjärde album 4real 4real har kantats av svårigheter. Efter att Nipsey Hussle gick bort i slutet av mars flyttades releasen av albumet fram. När nu 4real 4real äntligen kommer är det en aggressiv och sörjande YG som tonar upp på ett spretigt och ojämnt album. 

Singeln Stop Snitchin fick stor uppmärksamhet efter att YG vid sitt framträdande på Coachella skrek ut sin avsky för ”snitches” samtidigt som 6ix9ine's mugshot visades över hela scenen. Låten sätter också tonen på 4real 4real. Det var länge sedan en artist som YG hävdade sig så explicit. Öppningsspåret Hard Bottoms & White Socks är förvisso en bra låt, men det är svårt att bortse från att YG hyllar sig själv och Nipsey i 3 minuter och 44 sekunder. På Keshia Had A Baby fångar YG och Rose Gold storytelling-känslan som tidigare passat honom bra. Pianoslingan som dansar bakom YG på Bottle Service skulle kunna komma från en skräckfilm samtidigt som produktionen på Go Loko skulle kunna vara ett soundtrack till serien Narcos. Det är svårt att hitta sammanhållning mellan låtarna på 4real 4real

YGs förra album Stay Dangerous kom ut för bara 9 månader sen. På twitter har YG öppet berättat att han längtar till sitt nuvarande skivkontrakt går ut. Sammantaget så ger det en kuslig känsla av att YG släpper musik i högt tempo för att komma ur en bolagstvist. Men det är bara spekulationer, 4real 4real har trots allt några bra låtar. Beröm ter sig dock bäst när det kommer från åskådaren, inte artisten själv.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

ZEM - Want U To Know

ZEM, bestående av sångerskan Ayla och producentduon Broke ’N Tipsy, är en trio i startgroparna av sitt samarbete. Musikkollektivet introducerades nyligen på Hotell Nöjesguiden under Way Out West, och deras sex spår långa debut-EP består av skön Ambient. Här trängs de tre sedan tidigare släppta singlarna Mama Baba, Won’t Wait och Everyday med lika många nya spår.