Yard Act - Overload

Love Carbin 10:15 24 Jan 2022

Engelsk postpunk har verkligen haft ett så kallat momentum den senaste tiden. Det känns som att det myllrar av extremt excentriska band där borta. Tänker på band som Black Country New Road, black midi, och inte minst Dry Cleaning som jag varit besatt av den senaste tiden. Men också Yard Act, ett band vars nya skiva Overload präglas av politiska texter.

Det finns mycket att gilla här. Kanske främst trummorna som på något sätt får alla låtar att kännas schizofrena - hela tiden på gränsen att falla isär. Och de skräniga gitarrerna på skivan är ju inget nytt, men det är alltid fint. Bäst musikaliskt är låten Tall Poppies, som med sina oändliga bygg skapar en otrolig intensitet!

Tyvärr har jag så svårt för sången. Den känns inte genuin, men inte heller lika tillgjord som till exempel black midi eller Dry Cleanings frontfigurer. Den består alltså av ett slags apatiskt prat” som fortsätter och fortsätter hela tiden under hela skivan. Och det känns lite präktigt när texterna är politiska men apatiskt framförda. Visserligen intar sångaren olika slags karaktärer, bäst blir det i den Beckett-liknande Rich, som hamnar på min spellista med skruvad postpunk.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner