Wino - Forever Gone

Christoffer Bertzell 00:00 7 Jul 2020

Till vardags är Scott ”Wino” Weinrich mer känd som frontmannen i de rökiga doom metal-banden Saint Vitus och The Obsessed, men när han tar till den akustiska gitarren som ensamt ackompanjemang är det snarare i ett avskalat, bluesigt folkrocksformat han arbetar. Hans hesa röst sjunger berättande på ett sätt som tyder på stor vördnad för Bob Dylan, men också nutida artister som The White Buffalo.

Skillnaden är att Wino går oftare utanför ramen för vad en singer/songwriter tenderar att göra, och detta gör han med bravur utan att förstöra den vackra stämningen. Även om gitarren är det underliggande stödet i musiken, svävar kompositionerna ut emellanåt i en mer stämningsfull ton med rytmiska element och reverb-dränkta solon. Vackert, dystert och medryckande.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

The Psychedelic Furs — Made of Rain

Ända sedan de första gången hörde Scary Monsters (and Super Creeps) 1980 har The Psychedelic Furs konsekvent bockat av alla de rätta rutorna, och även om det gått tre decennier sedan sist tänker de inte avvika från det på sitt första album sedan återföreningen år 2000. Här finns alltså fullt av