Wild Beasts - Last Night All My Dreams Came True

Patrik Forshage 00:00 14 Feb 2018

Lukten av härsken öl utspilld i heltäckningsmattor. Den där smaken av toast, stekt ägg och vita bönor som stannar i munnen hela dagen. Marmite. Roliga peruker på seriösa jurister. Det finns saker som bara britter förmår uppskatta, och bland dem ryms också en fabless för lagom menlös radiorock med vänligt vemod och stora arenagester. Ständigt söker de nya Kent light-band att dela ut sina Brit Awards till, och med sitt ljumma farvälalbum är Wild Beasts självklara favoriter. Lagom teatrala, lagom vänliga, lagom stadium-bombastiska, lagom svårmodiga (o nej, absolut inte jobbigt deppiga) är de numera så precis lagom rätt för Storbritannien att det inte spelar någon roll att deras live-i-studioinspelade avskeds-greatest hits knappt klarar att maskera omskrivningarna av gamla Simple Minds-hits. Hade de inte lagt ned verksamheten i samband med det här albumet hade Wild Beasts varit tillräckliga skäl för EU att genomföra ett snabbt och effektivt hard brexit.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Parquet Courts - Wide Awake!

Att NYC Observation låter som Buzzcocks och Total Football som Sham 69 imponerar, men det överraskar inte. Samma sak med Almost Had to Start a Fight, som är renodlad punk i Parquet Courts egen tradition, liksom Freebird 2 ännu hårdare så. Men så halvvägs slår den över i en spänstig Gang of Four-inspirerad funkworkout, och det är en genre som inte lika självklart associeras till det här Brooklynbandet.

Ozzy – Ett öga rött

Ozzys debutalbum Ett öga rött faller inte in i den fyrkantiga ramen av your average rap album. Det är större än det. Färgstarkare. Bättre. Titeln på albumet är en nick till Jonas Hassen Khemiris debutroman med samma namn, boken som introducerade Ozzy till språket och skrivandets värld vid ung ålder. På Ett öga rött smakar han på orden, vrider och vänder på dem innan han placerar dem i noga uttänkta meningar. Meningar som är skrivna på sitt egna sätt, rappade på ett eget språk.