Wiki – No Mountains in Manhattan

Adam Jansson 00:00 25 Aug 2017

Det överartikulerade uttalet i Wikis flow är oväntat engagerande. I en tid då mummelrap är mer regel än undantag är det uppfriskande med en sån tydlighet. Just i flow och uttal finns uppenbara likheter med Ghostface Killah, vilket demonstreras med tydlighet på Made For This, där Wu-Tang-ikonen gästar. Soundmässigt låter det, enligt plan, väldigt mycket New York i tidlöst avslappnad skrud. Boombap-bas med moderna inslag från producenter som Kaytranada, Tony Seltzer och Earl Sweatshirt. Inte överdrivet innovativt men däremot både välgjort och harmoniskt i genomförande. 

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Need for Speed - Split Vision

Under 2018 gick det inte en vecka utan att ett 80-talsdoftande svenskt släpp skulle recenseras. Hela mitt liv var tonsatt av synthar, trummaskiner och nostalgi för en tid jag inte själv har upplevt, och jag blev rätt mätt. 

Need for Speed är precis det - en svensk duo som hämtar sitt sound från 1980-talet. Men min första tveksamhet smälter ganska snart bort. Martin och Felix har en friare tolkning av soundet och riktigt starka melodier, och det är jag svag för.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!