Wiki – No Mountains in Manhattan

Adam Jansson 00:00 25 Aug 2017

Det överartikulerade uttalet i Wikis flow är oväntat engagerande. I en tid då mummelrap är mer regel än undantag är det uppfriskande med en sån tydlighet. Just i flow och uttal finns uppenbara likheter med Ghostface Killah, vilket demonstreras med tydlighet på Made For This, där Wu-Tang-ikonen gästar. Soundmässigt låter det, enligt plan, väldigt mycket New York i tidlöst avslappnad skrud. Boombap-bas med moderna inslag från producenter som Kaytranada, Tony Seltzer och Earl Sweatshirt. Inte överdrivet innovativt men däremot både välgjort och harmoniskt i genomförande. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Young Thug – So Much Fun

So Much Fun är Young Thugs första riktiga studioalbum, vilket kan vara något förvirrande. Med 18 mixtapes, ett samlingsalbum, tre EPs och en ofantlig mängd singlar i ryggen så är frånvaron av ett ordentligt album snarare ett tecken på att formatet tidigare har varit ointressant för Thugger. Om det är något han kan så är det att gå sin egen väg. Young Thugs avantgardistiska stil har legat som en grogrund för andra udda stjärnor som Gunna, Lil Baby och Lil Keed.

A$ap Ferg – Floor Seats

Det har gått två år sen A$ap Ferg släppte Still Striving och när han nu återigen gör entré så är det med pondus. Hans distinkta flow tar ingen paus på Floor Seats som är en nästintill militant samling spår som dryper av energi. Det är dock i pauserna från de moderna och intensiva produktionerna som han verkligen kommer till rätta.