White Lung - Deep Fantasy

Patrik Forshage 00:00 28 Jun 2014
Om hardcorepunk någonsin ska få ett bredare genomslag så är det White Lung som kommer att ordna det. De håller ett stenhårt tempo, samtidigt som de aldrig kompromissar med det distinkta i sina popmelodier. Det ger musik som håller för mycket mer än oreflekterat headbangande, för den som hinner fokusera till exempel på Mish Ways nyanserade feministiska texter. Hon har auktoritet och en röst som tränger igenom utan att vara påträngande, och bandet är konsekvent konkreta och exakta, och häpnadsväckande finessrika mitt i manglet. Efter 10 låtar och 22 intensiva minuter i White Lungs sällskap är man mör, och ändå är det som tvunget att börja om från första låten direkt igen. 
Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Garbochock — En annan dag

När Stry Terrarie från absolut ingenstans släpper ett andra studioalbum med Garbochock är det på många sätt en sensation. Bandets hittills enda album Ritual från 1980 är en av de mest intensivt brännande album som givits ut i landet, och ett av de fem album som kommit att definiera svensk postpunk (jodå, jag sneglar också åt ert håll TT-Reuter, Cortex, Brända Barn och Dom Dummaste), så ett nyutgiven Garbochock-album är en sensation i sig. 

The Flaming Lips - American Head

The Flaming Lips vägar äro outgrundliga, och har varit så i mer än 30 år. Men inför American Head sa ryktet att Wayne Coyne hade tagit sig i kragen och landat från sina astrala irrfärder i kosmos hos något som sades likna deras 20 år gamla främsta stund The Soft Bulletin. Tyvärr stämde inte det ryktet.