Waxahatchee - Saint Cloud

Tina Rosenfink 10:53 5 Apr 2020

Uppkallad efter bäcken Waxahatchee i Alabama är Katie Crutchfield tillbaka med ett femte soloalbum. Den här gången handlar skivan om det livsomvälvande beslutet att bli nykter från alkohol. Inför inspelningen av Saint Cloud slutade sångerskan med berusande drycker och det medförde även en musikalisk förändring. Waxahatchee har tidigare spelat snabb och skränig indierock men har på senaste releasen rört sig mot radiovänlig country. 

Saint Cloud drar inspiration från americana och blues från 70-talet. Låtarna är nedskalade på allt som är onödigt och det ger plats för Crutchfields röst. Jag är svag för romantiseringen av blomstrande vegetation, porlande bäckar och sånger om Memphis, men Waxahatchee saknar det lilla extra som countrymusik kräver. Hennes texter är inte så hjärtskärande som de hade behövt vara, jag blir helt enkelt inte så berörd. 

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Whitney - Candid

Hyllade duon Whitney släpper coveralbumet Candid mitt i den blåsiga sommaren. Det är en samling med tio låtar från bland andra Kelela, David Byrne, John Denver och The Roches. Att släppa coverskiva, eller covers generellt, är ett så fint sätt att ge lite nytt liv åt äldre verk. Eller äldre behöver de nödvändigtvis inte vara, det räcker nog bara med att tycka om låtarna.

Alanis Morissette - Such Pretty Forks in the Road

Such Pretty Forks In The Road är en grundlig genomgång av Alanis Morissette sinnestillstånd, där hon pratar om obekväma ämnen som psykisk ohälsa, missbruk och sexuellt våld. Men i samband med hennes mjuka framtoning är inte musiken avskräckande utan grundar sig ur ett tryggt perspektiv. Morissette är som en tröstande jourtjej som vet precis vad hon ska säga för att trösta och stärka. Det är berörande och mysigt i allt sitt mörker.