Waxahatchee - Saint Cloud

Tina Rosenfink 10:53 5 Apr 2020

Uppkallad efter bäcken Waxahatchee i Alabama är Katie Crutchfield tillbaka med ett femte soloalbum. Den här gången handlar skivan om det livsomvälvande beslutet att bli nykter från alkohol. Inför inspelningen av Saint Cloud slutade sångerskan med berusande drycker och det medförde även en musikalisk förändring. Waxahatchee har tidigare spelat snabb och skränig indierock men har på senaste releasen rört sig mot radiovänlig country. 

Saint Cloud drar inspiration från americana och blues från 70-talet. Låtarna är nedskalade på allt som är onödigt och det ger plats för Crutchfields röst. Jag är svag för romantiseringen av blomstrande vegetation, porlande bäckar och sånger om Memphis, men Waxahatchee saknar det lilla extra som countrymusik kräver. Hennes texter är inte så hjärtskärande som de hade behövt vara, jag blir helt enkelt inte berörd. 

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Maple & Rye - For Everything

For Everything är en långsam skiva som drar inspiration från Australien, en geografisk plats som sällan uppmärksammas inom de genrer som jag rör mig bland. I min värld tycks endast Londons mörka tvärgator och södra USAs motorvägar existera. Men Maple & Rye menar att deras verk är lika omväxlande som det australiensiska landskapet - urban stadsmiljö möter öken, möter regnskog möter berg.