Von Arfve – Skärpning på alla plan

levi hielle-bergstrom 00:00 29 Mar 2020

Patrik Arve har haft ett finger med i många stora projekt där Teddybears kanske är den kändaste sammansättningen. Hans kompromisslösa framtoning gör honom till en oslagbar frontman. När han står på scen med en björnmask kan han headlinea vilken festival som helst. Men som ensam artist under det adliga namnet Von Arfve blir det svårare att hänga med. På Skärpning på alla plan är han så impulsiv att man som lyssnare inte vet vad man ska ta sig till.

Det är tydligt att Arve har lekt fram majoriteten av låtarna i denna samling. Hemmasnickrad jamaicanska varvas med mörka trapbeats och bristfälliga rim. Låten Mamma & Pappa är till exempel det flummigaste jag har hört på länge. Albumet har trots allt två ljusglimtar. L’amour absolu som gästas av Sandra Isabel från Ambivalensen är faktiskt vacker och Put Di Gun Down med Baby Trish och Spragga Benz har ett härligt Dancehall-glow. Jag har, trots otaliga försök, ingen aning om hur jag ska tolka Skärpning på alla plan. Om Von Arfve ”var ett skott”, som han sjunger på Imax och Ketogan, hade han helt enkelt missat mig med god marginal.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Lucern Raze - International Breakdown

Fem år - en evighet - har passerat sedan Luke Reilly använde namnet Lucern Raze senast. Hastigt avdammat och ännu snabbare inspelat är det förstås inte mycket som är sig likt sedan debutalbumet, åtminstone inte på ytan.

H. Moon - Trustblood

Samtidigt som Philip Ekström (The Mary Onettes) satt hemma och gjorde instrumentala låtar som någon slags terapi för det uppbrott som han gick igenom, satt en annan man, Drake Doremus, på andra sidan Atlanten och skrev filmen Endings, Beginnings som handlar om uppbrott