Volbeat - Seal the Deal & Let's Boogie

Christoffer Bertzell 00:00 3 Jun 2016

För varje platta har Volbeat på ett troget, men pliktskyldigt vis, garderat sig med flörtar till tyngre metal. Nu för första gången hänger de sig helhjärtat åt poppigare melodier. Du finner inte någon tvåtakt eller mycket dubbeltramp här längre. Detta melodiösa sound passar den tonsäkre Michael Poulsen fantastiskt och utan hans röst skulle detta vara ett ganska blekt verk av folklig rockabilly-metal. Fast trots en avsaknad av djup är detta ett imponerande hantverk där nära samtliga spår skulle kunna vara en singel. En bedrift som mycket väl kan ta dem högre upp på en amerikansk marknad bland brylkrämskammade machohårdrockare med en svag sida för aor.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Mark Lanegan Band - Somebody’s Knocking

Att Mark Lanegan som få andra klarar att fånga essensen hos både Nick Cave och Iggy Pop vet vi sedan länge, och här är det mörkt och hotfullt som sig bör, med lager av gitarrer, mullrande pukor och tung elektronik. Det är mäktigt, suggestivt och… lite förutsägbart, va?

Berhana – Han

Berhana har lyckats hålla sin skimrande r’n’b under radarn sedan han debuterade med sin självbetitlade EP 2016. När Donald Glover, även kallad Childish Gambino, använde låten Gray Luh i serien Atlanta blev uppmärksamheten dock påtaglig. På debutalbumet Han lyckas Berhana inte bara presentera r’n’b som injekterats med psykedeliska och funkiga influenser. Hans bakgrund som manusförfattare bidrar förmodligen också till albumets konceptuella inramning som är minst sagt filmisk.  

Battles – Juice B Crypts

Juice B Crypts är den mest stressframkallande skiva jag har lyssnat på i år. Soundet består genomgående av gälla, osammanhängande och disharmoniska ljudeffekter från något oerhört enerverande datorspel i höghastighet eller, jag vet inte, Skrillex? Låtarna är i stor utsträckning helt olyssningsbara och för att vara helt ärlig så blev jag tvungen att hoppa över delar av vissa spår på grund av oljudsframkallad ångest.