Virgins at Heart - Safety Lagoon

Tina Rosenfink 00:00 25 Mar 2019

Virgins at Heart beskrivs som  ”late bloomers”, redan 2006 bildades bandet men det skulle ta drygt tio år för dem att släppa lite musik. Nu, ytterligare några år senare, släpper de en hel skiva.  Debuten Safety Lagoon är en välproducerat platta med stråkar och tjusiga melodier som känns påkostad. Dessvärre får jag inget grepp om bandets stil eller sound. Virgins at Heart känns spridda i sitt skapande, de blanda inslag av dreampop, elektronisk musik och klassisk indie-rock som jag inte tycker lever i symbios. De här tio låtarna på skivan kunde lika gärna varit gjorda av tio olika musiker. Det finns en del fina låtar men jag har ingen aning om vilka Virgins at Heart är.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Henok Achido – Bror utan sol (bland rök och stearin)

Henok Achido har rört sig i kulisserna på den svenska hiphopscenen länge. De flesta har förmodligen hört hans rader från Fattarus klassiska låt Mina hundar från början av 00-talet. Bror utan sol (bland rök och stearin) är en ärlig och självrannsakande comeback. Henok Achido är uppriktig genom varje låt oavsett vilket tema den har. 

Dani M - Pusher II

En av Uppsalas främsta MCs är tillbaka för att följa upp förra årets album Pusher med Pusher II. Grammisvinnaren Simon Superti står för produktionerna på ett album som pendlar kvalitetsmässigt.