Virginia Wing - Ecstatic Arrow

Patrik Forshage 00:00 23 Jun 2018

Alldeles för få band nämner Holger Czukay bland sina topp-tre-influenser, och bara det gör den här duon är värd uppmärksamhet. Påverkan av hans försök till pophits - Cool in the Pool och The Photo Song är särskilt angelägna i den kategorin - är påtagliga i poplåtar som The Second Shift

Men Virginia Wings torra och synthstiffa åttiotalssound och ljudcollage med rak discorytm tillsammans med Alice Merida Richards entoniga lyrikuppläsning påminner ännu mer om Yello, Tom Tom Club, Propaganda och framför allt Flying Lizards. Samtidigt blir de så mycket mer än novelty i starka For Every Window There’s a Curtain, och The Female Genius kombinerar det stelbenta med en smart refrängkrok på ett sätt som gör skäl för låttiteln.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Kassia Klein - Death To All Things Pop

Låt mig presentera: Death To All Things Pop, en skiva som kommer göra dig till en bättre person. Kassia Klein som består av Maja Gödicke och Kåre Vernby (Farväl Till Ungdomen) är den perfekta mixen av vemod, romance och pop. Den här skivan har fyllt ett tomrum jag inte visste fanns och jag hoppas den gör detsamma för dig. Låtarna Tystnaden och Kokomo kommer gå på repeat från och med nu. Nej det var en lögn. Hela Death To All Things Pop kommer spelas högt och utan paus i mina hörlurar hela hösten.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!