Virginia Wing - Ecstatic Arrow

Patrik Forshage 00:00 23 Jun 2018

Alldeles för få band nämner Holger Czukay bland sina topp-tre-influenser, och bara det gör den här duon är värd uppmärksamhet. Påverkan av hans försök till pophits - Cool in the Pool och The Photo Song är särskilt angelägna i den kategorin - är påtagliga i poplåtar som The Second Shift

Men Virginia Wings torra och synthstiffa åttiotalssound och ljudcollage med rak discorytm tillsammans med Alice Merida Richards entoniga lyrikuppläsning påminner ännu mer om Yello, Tom Tom Club, Propaganda och framför allt Flying Lizards. Samtidigt blir de så mycket mer än novelty i starka For Every Window There’s a Curtain, och The Female Genius kombinerar det stelbenta med en smart refrängkrok på ett sätt som gör skäl för låttiteln.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

The Rock*A*Teens - Sixth House

Du är förlåten för att aldrig ha hört talas om The Rock*A*Teens, de var som bäst måttligt framgångsrika på den lokala Atlanta-scenen innan de la ned verksamheten för 16 år sedan. Men när de nu är tillbaka med intensiv och rejäl skramlig garagerock och med en frontfigur i Chris Lopez med febrig intensitet, kraftfull pondus och en rejäl dos självironisk humor finns det ändå anledning att låna dem ett öra. Särskilt Lady Macbeth oroar och övertygar.