Virginia Wing - Ecstatic Arrow

Patrik Forshage 00:00 23 Jun 2018

Alldeles för få band nämner Holger Czukay bland sina topp-tre-influenser, och bara det gör den här duon är värd uppmärksamhet. Påverkan av hans försök till pophits - Cool in the Pool och The Photo Song är särskilt angelägna i den kategorin - är påtagliga i poplåtar som The Second Shift

Men Virginia Wings torra och synthstiffa åttiotalssound och ljudcollage med rak discorytm tillsammans med Alice Merida Richards entoniga lyrikuppläsning påminner ännu mer om Yello, Tom Tom Club, Propaganda och framför allt Flying Lizards. Samtidigt blir de så mycket mer än novelty i starka For Every Window There’s a Curtain, och The Female Genius kombinerar det stelbenta med en smart refrängkrok på ett sätt som gör skäl för låttiteln.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

The Smashing Pumpkins - Shiny and Oh So Bright, Vol. 1 / LP: No Past. No Future. No Sun

I mer än tio år nu har Billy Corgan med varierande framgång arbetat för ett pånyttfött The Smashing Pumpkins, men så här nära har han inte kommit på något av de många tidigare comebackförsöken, vare sig musikaliskt eller medlemsmässigt. Här finns både Jimmy Chamberlin och James Iha, och bara Jeff Schroeder på gitarr är ett avsteg från originalsättningen för 30 år sedan. Med slutmålet att åstadkomma en skiva som associerar tillbaka till deras storhetstid verkar de ha förhandlat sig förbi alla meningsskiljaktligheter. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!