Vilma Flood - Moodswinger

Tina Rosenfink 13:30 1 May 2019

En veranda i varm kvällsol, en äng med får som springer omkring, ett sorgset minne av en svunnen romans. Det är så jag låtsas att Vilma Floods liv ser ut och i min fantasi blir jag avundsjuk. Moodswinger är inspelad på Gotland och jag tycker man nästan hör det. En sval bris, rabbisar som förstör rabatten, kalksten.

Låtskrivaren och artisten började sin karriär i bluesens värld och har sedan utvecklat ett vackert pop-sound med folkinfluenser. Vilma Flood leker med stämsång, höga toner och känslosamma texter som skapar en mjuk och stämningsfull illusion av samtiden. Inspirationen är hämtad från bland andra Leonard Cohen och Ane Brun men Flood har hittat en egen twist. Ett genomgående tema på skivan är flykt, att söka lycka och våga slå rot. Hands of Fate ger mig gåshud.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Sabaton - The Great War

Sabaton har alltid varit goda historieberättare. Om det så är om den svenske Karl XII stormaktstid, japanska samurajupproret eller tyska nazisternas framfart har deras skildringar dikterat deras musikaliska dramaturgi. Att då ett dunkelt skyttegravskrig, kännetecknat av dödliga tekniska framsteg, skulle vara det som tog dem till en ny nivå kanske inte var förväntat, men det är precis det som behövdes.