Vilma Flood - Moodswinger

Tina Rosenfink 13:30 1 May 2019

En veranda i varm kvällsol, en äng med får som springer omkring, ett sorgset minne av en svunnen romans. Det är så jag låtsas att Vilma Floods liv ser ut och i min fantasi blir jag avundsjuk. Moodswinger är inspelad på Gotland och jag tycker man nästan hör det. En sval bris, rabbisar som förstör rabatten, kalksten.

Låtskrivaren och artisten började sin karriär i bluesens värld och har sedan utvecklat ett vackert pop-sound med folkinfluenser. Vilma Flood leker med stämsång, höga toner och känslosamma texter som skapar en mjuk och stämningsfull illusion av samtiden. Inspirationen är hämtad från bland andra Leonard Cohen och Ane Brun men Flood har hittat en egen twist. Ett genomgående tema på skivan är flykt, att söka lycka och våga slå rot. Hands of Fate ger mig gåshud.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Here Be Wolves — Here Be Wolves

När Karla-Therese Kjellvander bildar duo med den nya bekantskapen Mikael Peterson finns inte tillstymmelse till kompromiss vare i texter eller i musikaliskt engagemang. Hon må vara uttalat icketroende medan han är djupt religiös, men att han vill använda sin musik till att besjunga sin tro på och kärlek till Jesus är inte så udda i den sortens stilla välskrivna americana som är deras gemensamma musikaliska uttryck.