Vilma Flood - Moodswinger

Tina Rosenfink 13:30 1 May 2019

En veranda i varm kvällsol, en äng med får som springer omkring, ett sorgset minne av en svunnen romans. Det är så jag låtsas att Vilma Floods liv ser ut och i min fantasi blir jag avundsjuk. Moodswinger är inspelad på Gotland och jag tycker man nästan hör det. En sval bris, rabbisar som förstör rabatten, kalksten.

Låtskrivaren och artisten började sin karriär i bluesens värld och har sedan utvecklat ett vackert pop-sound med folkinfluenser. Vilma Flood leker med stämsång, höga toner och känslosamma texter som skapar en mjuk och stämningsfull illusion av samtiden. Inspirationen är hämtad från bland andra Leonard Cohen och Ane Brun men Flood har hittat en egen twist. Ett genomgående tema på skivan är flykt, att söka lycka och våga slå rot. Hands of Fate ger mig gåshud.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Middle Kids - New Songs for Old Problems

Middle Kids är ett av Australiens främsta up and coming rockband och har sedan sitt första släpp för två år sedan hyllats av musikrecensenter samt nominerats till prestigefyllda priser. Den snabba framgången har lett till en fullängdare och numera två EP-skivor. Det senaste släppet bär det roliga namnet New songs for old problems. Jag tänker ofta att band ältar samma problem och tonsätter samma funderingar till ny musik.