Viktor Spasov – Phoebe (Part 2)

Love Carbin 00:00 20 Feb 2021

Viktor Spasov är en intressant ny artist. Nya EP:n Phoebe (Part 2) är döpt efter Phoebe Bridgers, men det låter förvånansvärt olikt hennes musik. Visserligen är sättet att skriva texter likt, men tror inte att många reflekterar över det. Hade jag själv döpt EP:n hade jag kanske kallat den Sufjan – Spasovs sångröst är oerhört lik Sufjan Stevens (Psst! pröva att jämföra gitarriffet på låten Phoebe med det på Sufjan Stevens cover av Make Out in My Car av Moses Sumney). 


Som ni kanske förstår rör vi oss i indie-träsk. Ganska typisk indie faktiskt, men samtidigt väldigt lovande. Låtarna är vackra dessutom. Gillar särskilt stilexperimenten på Glastonbury 65, tyvärr passar det inte riktigt in med resten av skivan. På EP:ns första låt sjunger han om att hata Facebook eftersom att man kan se sitt ex där och jag undrar om inte det är lite gjort? I och för sig vore det nog dumt att skriva en låt om att man hatar Clubhouse. Det finns några oklarheter på EP:n, men överlag fungerar den väl. Är framförallt glad att höra en ny svensk artist utforska den här stilen av berättande, och något säger mig att detta inte är sista gången vi hör från Viktor Spasov.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Alec Baker - Ballet

Trap-beats, mulen himmel och ljummen sång. Jag gillar Alec Bakers nya minialbum Ballet. Speciellt Say What’s On Your Mind och Blind For You. Tydlig uppbyggnad, avskalat men drömskt och stundvis märkligt.