Viktor Olsson - Allt jag ville säga

Raffaella Lindström 00:00 7 Oct 2020

På sitt tredje album håller Viktor Olsson fanan högt. Sångaren bjuder på en rad poplåtar, som lindas in i sköra textrader om vardagen, kärleken och längtan. Den soul-inspirerade rösten är avslappnad, men ändå stark, och kräver att få säga allt den vill säga. 

Här finns en rad låtskatter som lämnar lyssnaren med en wow-känsla. Det bästa exemplet är synth-singeln Saknat dig nog, som målar upp ett uppbrott precis som det är. Även melodierna fastnar snabbt i minnet, såsom dängan Stora Ängen. Om något kan förbättras vore det att tona ner på smörballaderna. I den sömniga låten Liljor och Vin känns budskapet krystat. 

Viktor Olsson har länge tippats att bli vår tids nästa stjärnskott. Flera har hyllat den okonstlade popmusikern, bland annat sångaren Peter LeMarc. Det sistnämnda är knappast märkligt, med tanke på att både LeMarc och Olsson är svaga för att sjunga om vardagsromantik i småstaden. 

Trots komplimangerna har inget större genombrott ägt rum. Konkurrensen är enorm, men i motsats till många andra popsnören sticker Viktor Olsson ut ur mängden. Det senaste albumet känns både fräscht och genuint. Och visst är det på tid att vi får ett nytt, opretentiöst genombrott inom scenen.

 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner