Verkligheten - Låt oss falla tillsammans

Tina Rosenfink 00:00 27 Mar 2020

Verkligheten sjunger om vår rådande verklighet. Bandets debut handlar om att allt går åt helvete, och det är förvånansvärt tröstande. Med ett skitigt gitarrbaserat sound och känslosamma texter på svenska skapar Verkligheten medryckande indiepop med vissa punkinfluenser. Duon påminner om Hurula och Hästpojken i sin stil, det är kanske inte så nyskapande men det är en familjär ljudbild som vi kan finna viss kraft i. Skivans bästa låt är Slutet där bandmedlemmarna Edwin Ekstedt och Filip Lundgren gästas av Hillevi Jakobsson från popbandet Knash. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

The Sweet Serenades - City Lights

The Sweet Serenades självsäkra debut för drygt ett decenium sedan var full av utpräglat hitvänlig handklappspop som inte uppmärksammades efter förtjänst, men två uppföljare har inte nått riktigt samma höjder.

Basia Bulat - Are You in Love?

Med sitt förra album Good Advice för fyra år sedan tog kanadensiska Basia Bulat steget från lovande till levererande. Den gången fick hon hjälp av Jim James att skapa sensationell varmt orkestrerad upptempopop. Hennes senkomna femte album är inte lika omedelbart, men faktiskt ännu starkare.